|
- WWW.ORAGIE.COM - ОРЪЖЕЕН И ИНТЕРНЕТ ОРЪЖЕЕН МАГАЗИН - УЛ. ИВАН ДЕНКОГЛУ № 7, СОФИЯ 1000 - ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКА: 0899-15-18-15 - ОРЪЖИЕ - AIRSOFT - ЛОВ - ЛОВЕН ТУРИЗЪМ
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Нападало ли Ви е куче на улицата? |
Да |
|
59% |
[ 26 ] |
Не |
|
40% |
[ 18 ] |
|
Общо гласове : 44 |
|
Автор |
Съобщение |
Alien Gun Freak

|
Пуснато на: Пон 10 Дек, 2007 11:52 am Заглавие: |
|
|
К'ви стрелби, к'ви самоотбрани? Кучето е скочило да ви оближе. Пък вие... спрей, кучегон а някои даже направо с огнестрелното.
Ами то животинката получава сериозен стрес от тая работа! А за това се полага не само глоба, но и наказателна отговорност!!!
Освен това, кучетата имат изключителен слух. И всички четириноги в квартала ще се травмират за цял живот. Което пък дава на собствениците основание да заведат граждански искове, с претенцията да им платите психотерапевтичните сеанси за домашните любимци и да ги компенсирате са пропуснатото време... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tarzan Старо куче

|
Пуснато на: Пон 10 Дек, 2007 12:06 pm Заглавие: |
|
|
Значи, piker е прав. Да се вади пищов насред града за един помияр е тъпо. Моята постъпка преди години си беше точно такава и си признавам . Обаче, точно тогава пишеха по вестниците за случаи на бяс и аз действах малко импулсивно. За да си спести човек инжекциите в корема, трябва главата на животното да се занесе на изследване - вземат проби от малкия мозък. В моят случай, Институтът по заразни и паразитни болести беше на около 200 м, а именно там се правят изследвания. Та направо се виждах как с псето на рамо крача натам... Преди човек да е бил в дадена ситуация, не се знае как ще реагира. При случката с ротвайлера не съм изкарвал железото от кобура, но ако големият добитък беше скочил, нямаше да се колебая. С тези породи шега не бива. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qwqwqw Загряващ

|
Пуснато на: Пон 10 Дек, 2007 12:40 pm Заглавие: |
|
|
Alien написа: | К'ви стрелби, к'ви самоотбрани? Кучето е скочило да ви оближе. Пък вие... спрей, кучегон а някои даже направо с огнестрелното.
Ами то животинката получава сериозен стрес от тая работа! А за това се полага не само глоба, но и наказателна отговорност!!!
Освен това, кучетата имат изключителен слух. И всички четириноги в квартала ще се травмират за цял живот. Което пък дава на собствениците основание да заведат граждански искове, с претенцията да им платите психотерапевтичните сеанси за домашните любимци и да ги компенсирате са пропуснатото време... |
аз лично говорех за случай когато собственика накара кучето да те нападне . Не мисля че тогава ще може да те съди по какъвто и да е начин , да не говорим ако както казвате е в центъра на града и има свидетели . _________________ Всяко оръжие си струва ако не се налага да го използваш ..
Hatsan 125 5.5 - Tasco 3-9*40
Ekol Voltran Jackal
Blow mini |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ikonomika Мераклия

|
Пуснато на: Пон 10 Дек, 2007 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Tarzan написа: | Значи, piker е прав. Да се вади пищов насред града за един помияр е тъпо. Моята постъпка преди години си беше точно такава и си признавам . Обаче, точно тогава пишеха по вестниците за случаи на бяс и аз действах малко импулсивно. За да си спести човек инжекциите в корема, трябва главата на животното да се занесе на изследване - вземат проби от малкия мозък. В моят случай, Институтът по заразни и паразитни болести беше на около 200 м, а именно там се правят изследвания. Та направо се виждах как с псето на рамо крача натам... Преди човек да е бил в дадена ситуация, не се знае как ще реагира. При случката с ротвайлера не съм изкарвал железото от кобура, но ако големият добитък беше скочил, нямаше да се колебая. С тези породи шега не бива. |
Не бива да се вади ако имаш начин да се спасиш. Ако нямаш начин, или стреляш, или кучето те нахапва. А това да се сравнява кучешко нападение и нападение от човек с превишаване границите на самоотбрана е несериозно, защото кучето не е човек, а животно - демек мисленето му е проблем.
Също така трябва да се вземе предвид и безопасността на околните при евентуална стрелба т.е. трябва да се ползва подходящ боеприпас, при който няма да има рикушет. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vimpel Advanced

|
Пуснато на: Пон 10 Дек, 2007 1:11 pm Заглавие: |
|
|
Стигне ли се до стрелба задължително влизаш в приключение.
Особенно ако е в града.
Независимо колко правомерно си действал, процедурите са дълги и досадни, а риска да си загубиш разрешителното е реален.
Така че бойното оръжие е последната възможност.
Другият вариант е да си събереш гилзите, да нарамиш песа и бързо и тихо да се изнесеш от произшествието.
За съжаление, жертвата има твърде малко права ако е успяла да се защити.
А ако не е успяла е просто статистика.
В Бургас наистина няма много бездомни кучета.
Как са решили проблема не знам, но решението работи. _________________ Тъмен балкански субект. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
optimeon Гост
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|