Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ivo_d_2000 Gun Freak

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 12:13 am Заглавие: |
|
|
Важи за фирми това "по местонахождение на обекта за съхранение". За физически лица е "по постоянния адрес на физическото лице", т.е. адреса, който е вписан в личната карта.
Изчакай със закупуването. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qckk Новак

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 2:26 pm Заглавие: |
|
|
ivo_d_2000 написа: | Важи за фирми това "по местонахождение на обекта за съхранение". За физически лица е "по постоянния адрес на физическото лице", т.е. адреса, който е вписан в личната карта.
Изчакай със закупуването. |
Мерси за отговора.
Няма такава тъпотия между другото.Пълни олигофрени ги мислят ти закони.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo_d_2000 Gun Freak

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Абе уж участваха и експерти в създаването на новия закон, ама....
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
katana Gun Freak

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 5:29 pm Заглавие: |
|
|
ivo_d_2000 написа: | Абе уж участваха и експерти в създаването на новия закон, ама....
 |
абе експерти..... тва е мислено с гъза, между два напъна в тоалетната. мое ли някой "експерт" юрист да ми обясни - що да не си регистрирам пушкалото по настоящ? нали за МВР това е важно - къде се намира реално оръжието, барабар със собственика му? кво ги грее постоянния ми адрес, като не стъпвам там /в моя случай/? експерт-измекяри, е тва са тия |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qckk Новак

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 8:22 pm Заглавие: |
|
|
katana написа: | ivo_d_2000 написа: | Абе уж участваха и експерти в създаването на новия закон, ама....
 |
абе експерти..... тва е мислено с гъза, между два напъна в тоалетната. мое ли някой "експерт" юрист да ми обясни - що да не си регистрирам пушкалото по настоящ? нали за МВР това е важно - къде се намира реално оръжието, барабар със собственика му? кво ги грее постоянния ми адрес, като не стъпвам там /в моя случай/? експерт-измекяри, е тва са тия |
Ми то и при мен е така.На постоянния съм веднъж в месеца за по 2-3 дена.Никаква логика да го регистрирам на постоянния като шанса да го ползвам там клони към 0.И въобще къде им хрумна да се регистрират тия газеняци.То престъпниците така или иначе си имат КНО-та....тъпотия отвсякъде.Поне да ни бяха улеснили-отиваш в най-близкото РПУ,там ти въвеждат данните в компютър и готово.Много сложно.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
katana Gun Freak

|
Пуснато на: Сря 26 Окт, 2011 8:35 pm Заглавие: |
|
|
qckk написа: | отиваш в най-близкото РПУ,там ти въвеждат данните в компютър и готово |
именно! така би трябвало да се направи! би трябвало всяко РПУ да може да ти свърши работа, като пълноправен представител на МВР и държавата, без значение какъв ти е адреса. в крайна сметка данъците ни отиват на едно място, кво значение имат постоянните ни адреси? ама не - ние още сме крепостни селяни. ама малоумници в МВР или още нямат мрежа, или нарочно държат всичко на хартия, по шкафове и чекмеджета, та да им напомня залюбимите им отминали времена, а на нас да ни обърква живота.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qckk Новак

|
Пуснато на: Пет 28 Окт, 2011 1:54 pm Заглавие: |
|
|
Може ли някой друг да ми го регистрира на мое име?Ако му продиктувам мойте данни и тия на оръжието? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
usera2 Мераклия

|
Пуснато на: Съб 29 Окт, 2011 12:08 am Заглавие: |
|
|
qckk написа: | Може ли някой друг да ми го регистрира на мое име?Ако му продиктувам мойте данни и тия на оръжието? |
Или може или не може Аз залагам на второто! Но нищо не пречи да се пробва, само не забравяйте за срока за подаване на уведомлението, май беше седем дена от покупката. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
katana Gun Freak

|
Пуснато на: Съб 29 Окт, 2011 2:00 am Заглавие: |
|
|
qckk написа: | Може ли някой друг да ми го регистрира на мое име?Ако му продиктувам мойте данни и тия на оръжието? |
ако има приятел КОС-аджия или шефче - да. иначе - никакъв шанс. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo_d_2000 Gun Freak

|
Пуснато на: Съб 29 Окт, 2011 12:37 pm Заглавие: |
|
|
По принцип - не може, но де факто....  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
traqn_savov Новак

|
Пуснато на: Съб 29 Юни, 2013 8:59 am Заглавие: |
|
|
Както гледам на моя номера е боядисан, и боята вече е почнала да пада...
като се олющи съвсем, ще има многооо да обяснявам на полицаите защо няма номер пистолета...
ооо изтрит номер..... престъпник, престъпник....
 _________________ На всеки Бай Ганьо пищоф, и ганьовското знаме да се вее гордо над главите ни.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalitin Новак

|
Пуснато на: Вто 14 Яну, 2014 10:50 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Искам да попитам дали уведомлението за газово оръжие може да се изпрати елетронно до КОС по местоживеене? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo_d_2000 Gun Freak

|
Пуснато на: Вто 14 Яну, 2014 1:33 pm Заглавие: |
|
|
kalitin написа: | Здравейте,
Искам да попитам дали уведомлението за газово оръжие може да се изпрати елетронно до КОС по местоживеене? |
Доколкото знам, все още не предоставят такава опция. На хартия само. _________________ Глупости правим умните хора, за останалите е ежедневие. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qckk Новак

|
Пуснато на: Вто 21 Яну, 2014 11:05 pm Заглавие: |
|
|
И аз искам да попитам има ли някакви промени в закона да може да се прави по електронен път или в РПУ в друг град?Питам понеже от време на време ходя по гори,планини,хълмове и такива места и съм срещал чакали,кучета и тем подобни та искам да си зема 1 газеняк,но много рядко се прибирам на постоянния адрес пък не си струва да бия 400км път да регистрирам 1 газеняк...Ебати тъпия закон уш експерти,незнам си кви 1 закон няма като хората и в полза на хората.Сеедно някой ако реши да убива не може да си намери на черно КНО,а тия газеняци основно се зимат да се гърми по сватби,нова година и да се пазиш от животни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dare_Devil Мераклия

Регистриран на: 14 Юни 2005 Мнения: 320 Местожителство: София / Пловдив
|
Пуснато на: Пет 26 Сеп, 2014 5:01 pm Заглавие: |
|
|
Някой има ли идея какво става с ГСО, купено много преди промяната на закона, но все още нерегистрирано? Мислех че е изгубен и случайно при разчистване го намерих... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|